Adventsproject

Sinds 2017 is een adventsproject beschikbaar via Stichting Op de Hoogte van Bolivia. Het project voor de vier adventszondagen staat – natuurlijk – in het teken van Bolivia, en kan gebruikt worden voor kerken en scholen. In 2017 is het adventsproject voor het eerst gebruikt in de protestantse gemeente in Blijham. Daar waren de reacties erg enthousiast. 

Elke zondag komt er meer van een kerstdrieluik tevoorschijn tijdens een kort toneelspel met Boliviaanse personages. Elk personage vertelt het verhaal van die adventszondag. Daarnaast is er een projectlied op de wijs van een Zuid-Amerikaans kerstlied. Zo wordt toegewerkt naar een Kerstspel met Kerst, waarin verschillende Boliviaanse personages een rol spelen. In de kindernevendienst wordt tijdens het adventsproject druk geknutseld: elk kind maakt een eigen kerstdrieluik tijdens de 4 adventszondagen. Bovendien is er een Adventsboekje voor elk kind om mee te nemen naar huis, met verdere (knutsel)activiteiten met een Boliviaans tintje.

De eerste reacties op deze creatieve Boliviaanse draai aan de Adventstijd zijn zeer enthousiast. We hopen dat het Adventsproject volgend jaar op grotere schaal ingezet kan worden. Zo raken weer meer (jonge) mensen ‘op de hoogte van Bolivia’. Ook wordt er, door middel van de kerstcollecte, weer een financiële bijdrage geleverd aan de projecten. Bent u voor uw eigen adventsproject op uw school of kindernevendienst volgend jaar geïnteresseerd in het Adventsproject van SOHB? Neem dan voor meer informatie contact op met Marijke.