Terugblik Ontmoetingsdag 25 Oktober 2014

Bolivia-dag in Meppel was een geslaagde dag!

Terugblik Ontmoetingsdag 25 Oktober 2014

Afgelopen 25 oktober vierden we met veel vrienden van Bolivia het 5-jarig bestaan van de stichting. We keken terug en vooruit naar alle drie de projecten.

Update II Viltproject Sartañani

De bouw is begonnen!

Update II Viltproject Sartañani

Met de inkomsten van de herderstocht is bij Sartañani waren eerder al de bouwmaterialen gekocht voor de uitbreiding van het project. Inmiddels is begonnen met het bouwen van een tweede werkplaats.

Update Viltproject Sartañani

Werkzaamheden fase II van start

Update Viltproject Sartañani

In maart van dit jaar heeft de Wilde Ganzen een eerste bedrag van bijna €10.000 overgemaakt naar Sartañani. Daarmee kon de bouw van de fase II beginnen. 

Herderstocht: Steun van Wilde Ganzen

Opbrengst van de herderstocht voor Bolivia

Op 24 december 2013 werd de jaarlijkse herderstocht over het Balloërveld georganiseerd. Dit keer was de opbrengst van de tocht naar de projecten van SOHB. Wilde Ganzen heeft bekend gemaakt de opbrengsten voor Sartañani met 55% te verhogen, zodat de bouwwerkzaamheden voor een nieuwe werkruimte nog dichterbij komt. Heel veel dank!

Wie steunen ons?

Jaarlijks ontvangen we giften van vaste donateurs en van mensen en instellingen die ons incidenteel steunen. Ook zijn er instellingen als kerken en scholen die speciaal acties voeren voor de projecten in Bolivia. We proberen om alle donateurs persoonlijk te bedanken. Soms is dit echter niet mogelijk, omdat er bij ons onvoldoende contactgegevens bekend zijn. Daarom ook op deze plaats een dankwoord voor al die personen en instanties die (hebben) laten zien dat zij ons en de projecten in Bolivia een warm hart toedragen. Zonder uw hulp zouden de projecten niet zo'n succes zijn als dat ze zijn: heel hartelijk dank, mede names onze Boliviaanse partners!

 

Dit jaar worden de projecten in Bolivia ondersteund door o.a. de Protestantse Gemeenten in Beilen, Blijham, Bovensmilde, Franeker, Meppel, Middelburg, Waalre en Wapserveen, de Gereformeerde Kerk in Woerden en Westerbork, en de Nederlandse Protestantse Gemeente in Luxemburg. Ook ontvingen we al giften van Kringloopwinkel Spijkenisse, CBS de Hoeksteen in Heerenveen, en van Ipse de Bruggen (Craeyenburch-Nootdorp).

Nieuwsbrief December 2012

Aan het einde van het jaar is het weer tijd voor een nieuwsbrief van SOHB. 

3e Centrum Irpañani Geopend!

3e Centrum Irpañani Geopend!

Op de laatste dag van de projectreis is de derde locatie van Irpañani feestelijk ingewijd.

Projectreis Bolivia: weer thuis

Inmiddels is de groep van de projectreis alweer bijna twee weken terug in Nederland. Het was een zeer geslaagde reis, vol bijzondere ervaringen en inspirerende ontmoetingen. Alle projecten waarmee Stichting op de Hoogte van Bolivia samenwerkt zijn bezocht: het kinderproject Irpañani, het muziekproject Por un Mundo Mejor en het viltproject Sartañani.

Al 2500 exemplaren van het boek verkocht!

Boek Portretten van Bolivia

Goed nieuws: er zijn inmiddels al ruim 2500 exemplaren van het boek Portretten uit Bolivia. Levensverhalen die inspireren van Paulien Matze verkocht. Het boek verscheen in 2009 en heeft een oplage van 3000 stuks. In boekhandels, diverse persberichten, op radio en televisie, maar vooral in talloze lezingen en presentaties, is het boek bij een breed publiek onder de aandacht gebracht. De reacties zijn altijd positief en enthousiast.

Projectreis Bolivia 26 April – 11 mei 2012

Projectreis Bolivia 26 April – 11 mei 2012

Binnenkort is het dan zover: de projectreis naar Bolivia! Van 26 april tot en met 11 mei zal een groep van 8 personen op reis gaan naar El Alto. Het programma bestaat voornamelijk uit bezoek aan de drie projecten: Irpañani, Por un Mundo Mejor en Sartañani Daarnaast proberen we natuurlijk de mensen in Bolivia en het land zelf beter te leren kennen. ‘Ontmoeting’ zal het sleutelwoord zijn.

U bevindt zich hier: Home Actueel Nieuws

stichting bolivia logo grij

  1. Voornaam(*)
    Voer aub uw voornaam in.
  2. Achternaam(*)
    Voer aub uw Achternaam in.
  3. E-mailadres(*)
    Vul uw e-mailadres in.

Nieuwsbrief inschrijving

Vul in het linker formulier uw gegevens in en u ontvangt de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Stichting Op de Hoogte van Bolivia

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 32157642

Rabobank: NL88 RABO 0152307192