Financiële en praktische ondersteuning

Er zijn verschillende mogelijkheden om de projecten in Bolivia te steunen. Aangezien wij kleinschalig, vrijwel kosteloos en in direct contact met de mensen in Bolivia werken, kunt u er zeker van zijn dat uw geld goed terechtkomt en dat er niets aan de 'strijkstok' blijft hangen. Bovendien zorgen wij altijd voor terugkoppeling en geven we u - desgewenst persoonlijk - informatie over wat er met uw gift gedaan is/wordt en wat de ontwikkelingen zijn binnen de projecten. Dit maakt het steunen van Stichting Op de Hoogte van Bolivia transparant, overzichtelijk en betrouwbaar.

U kunt ons op vier manieren financieel steunen:

Schenkingen

Uw gift is zeer welkom! Aangezien wij de armoede en nood in Bolivia van dichtbij hebben gezien, weten wij uit de eerste hand hoe ontzettend belangrijk het is om de mensen en de projecten daar te ondersteunen. Wij werken kleinschalig en in direct contact en volledig wederzijds vertrouwen met onze Boliviaanse partners. Daarom kunnen wij garanderen dat uw gift precies op de goede plek terecht komt.

Als u via het SOHB de projecten in Bolivia ook wilt ondersteunen, kunt u een eenmalige donatie overmaken, maar u kunt ook een (notariële) schenking doen. Of u bent bijvoorbeeld jarig, viert een jubileum of gaat met pensioen en u denkt: ‘wat moet ik vragen, ik heb alles al’, dan zou u kunnen overwegen om in plaats daarvan een gift aan onze stichting te doen. Uiteraard zijn we altijd bereid om informatie over onze stichting te geven. Goed om te weten is dat er ook folders over ons werk beschikbaar zijn en dat u bij giften boven de €50,- een exemplaar van Portretten uit Bolivia. Levensverhalen die inspireren cadeau krijgt.

Donateur worden

Als donateur van Stichting Op de Hoogte van Bolivia bent u betrokken bij onze stichting en kunt en wilt u structureel een financiële bijdrage leveren. U kunt ons al steunen voor twintig euro per jaar of bijvoorbeeld vanaf €2,00 per maand. Daarmee steunt u onze projecten en ontvangt u twee keer per jaar onze digitale nieuwsbrief.

Het boek 'Portretten uit Bolivia' bestellen

U kunt het boek met levensverhalen bestellen voor slechts €17,50 per stuk, exclusief verzendkosten (€4,00 per boek). Bij aanschaf van 5 exemplaren of meer is een korting van €2,50 per boek mogelijk.

Stages

In het verleden hebben twee studentes via SOHB stage gelopen in Bolivia. Zo ging Willeke Norder (Biomedische Wetenschappen en Antropologie) in 2010 stage lopen bij Irpañani en gaf onder andere workshops over gezondheid, hygiëne en gezonde voeding. Willeke's stageverslag vindt u hier. Uit haar stage ontstond ook een scriptie over volksgezondheid in El Alto. In 2011 liep Annemarie Hoving (studente Spaans) stage bij zowel Irpañani als Por un Mundo Mejor en was zij enthousiast bezig met muziek, zang en theater.

Acties organiseren

Basisscholen en kindernevendiensten

Enkele basisscholen hebben de afgelopen jaren gespaard voor het keukenproject van Irpañani. Door middel van allerlei ludieke acties hebben ze enkele duizenden euro's bij elkaar gebracht. Daarmee konden twee keukens van Irpañani volledig ingericht worden en krijgen de kinderen nu iedere dag een gezonde maaltijd voorgezet. Als uw school ook een concreet en aansprekend project zoekt, kunt u altijd bij ons terecht. We hebben speciaal hiervoor een Boliviaanse leskist ontwikkelt met foto's, film, boeken, tekeningen, muziekinstrumenten, klederdracht, vlaggen en poppen. Samen met enkele lessuggesties kan deze gebruikt worden om Bolivia dichter bij uw kinderen (en hun ouders) te brengen. De leskist kunt u van ons lenen als u Irpañani of Por un Mundo Mejor wilt ondersteunen. Voor meer informatie kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.

Leskist Bolivia

Lesmethode voor basisscholen en jeugdgroepen

Leskist Bolivia

SOHB heeft een interactieve lesmethode ontwikkeld voor kinderen in de basisschool leeftijd. De methode maakt gebruik van een 'leskist' en kan gebruikt worden op basisscholen en op jeugdclubs van kerken.

Sponsor een docent

SOHB betaalt maandelijks de salarissen van in totaal vier docenten: twee van het kinderproject Irpañani en twee van het muziekproject Por un Mundo Mejor. Om dit te kunnen (blijven) doen, zijn er natuurlijk wel voldoende middelen nodig. De kosten voor deze docenten zijn als volgt:

SOHB is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling

ANBI FC

*Stichting Op de Hoogte van Bolivia is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat wil zeggen dat uw giften voor onze stichting aftrekbaar zijn voor de belasting. Voor meer informatie, zie www.anbi.nl en www.allegoededoelen.nl .

U bevindt zich hier: Home Steun ons

stichting bolivia logo grij

  1. Voornaam(*)
    Voer aub uw voornaam in.
  2. Achternaam(*)
    Voer aub uw Achternaam in.
  3. E-mailadres(*)
    Vul uw e-mailadres in.

Nieuwsbrief inschrijving

Vul in het linker formulier uw gegevens in en u ontvangt de nieuwsbrief.

Contactgegevens

Stichting Op de Hoogte van Bolivia

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 32157642

Rabobank: NL88 RABO 0152307192